Loading...
Technische info2018-07-07T11:10:34+00:00

De Natuurlijke Charme Van Beton Ciré

Ontvang een vrijblijvende offerte

Woonbeton

  • Binnen- en buitenvloeren, wanden en objecten
  • Handmatig afgevlakt met verschillende afwerkingen
  • 71 minerale kleuren Voor alle oppervlakken: tegels, betoncellen, spaanplaat, gipsplaat, beton, enz.
  • Slechts 3 mm dik 

Woonbeton is een hoogwaardig, waterdicht cementgebonden product. Door de aparte samenstelling kan woonbeton op nagenoeg elke stabiele ondergrond worden aangebracht. Een moderne betonlook uitstraling met grenzeloze designmogelijkheden voor bijvoorbeeld uw badkamer, woonkamer, keuken, toilet of bijvoorbeeld bedrijfsruimte. Geschikt voor wanden, vloeren, meubels, bladen en trappen.

Eigenschappen:

  • unieke natuurlijke uitstraling
  • sterk, slijtvast en onderhoudsvriendelijk
  • naadloos, schimmelvrij en waterdicht
  • geschikt voor vloerverwarming
  • kan over tegels 

Watervast

Door de unieke samenstelling en afwerking is het zeer sterk en bovendien watervast. Dankzij deze combinatie zijn er vele mogelijkheden en wordt woonbeton steeds vaker toegepast in badkamers en keukens. Raadzaam is om te vermijden dat er plekken ontstaan waar langere tijd water op blijft staan. Water, in combinatie met zeephoudende producten, kan na langere tijd ingewerkt te hebben de bescherming laag aantasten.

Slijtvast

Woonbeton is een sterke, slijtvaste stuc die vanwege de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op kalkbasis. Om er voor te zorgen dat het krasbestendig en water- en vuilwerend is wordt er een coating aangebracht. Dankzij de coating is woonbeton zelfs geschikt in de keuken als aanrechtblad. Deze coating zorgt er voor dat het stucwerk tot wel 16 uur lang beschermd is tegen o.a. aceton, thee of koffie. 

Naadloos

Woonbeton is watervast, slijtvast en heeft in tegenstelling tot tegels geen voegen. In de douche is dit een enorm pluspunt. Er zijn namelijk geen voegen die vochtig blijven en gevoelig zijn voor schimmels. De muren zijn makkelijk schoon te houden waardoor schimmel geen kans krijgt. 

Hygiënisch

Bacteriën en schimmels kunnen moeilijk hechten op het oppervlakte van woonbeton. Het is namelijk een alkalische vloer- en wandafwerking.
Dat houdt in dat het van zichzelf al schimmelwerend is en bacteriën zullen zich hier niet thuis voelen. Een bijkomend voordeel is dat u geen last meer heeft van schadelijke restproducten van de gebruikelijke schoonmaakproducten.

Mineraal en kostbaar

Beton Ciré kan worden gebruikt op alle badkamer oppervlakken, voor nieuwbouw of voor renovatie van oude tegels. Voor wanden, vloeren of inloopdouches creëert beton ciré vloeiende lijnen en een elegante afwerking. Modernbeton lak bescherming biedt waterdichtheid, hygiëne en eenvoudig onderhoud.

Modernbeton badkamer lakken en lakken met satijn afwerking bieden hetzelfde kleurbereik, waardoor een strakke afwerking tussen de wanden en de deur- en raamkozijnen mogelijk is.

Inloopdouches worden steeds populairder in het ontwerp van badkamers. Op vloerniveau of met een heel kleine stap, toegang en reiniging kan niet eenvoudiger. 

Bij renovatieprojecten kan met beton ciré van Modernbeton worden aangebracht op oude tegels (na een specifieke voorbereiding), met een dikte van slechts 2 tot 3 mm. Van de verschillende beschikbare soorten coatings is dit de eenvoudigste oplossing voor badkamer renovatie. De superieure kwaliteit van Modernbeton-lakken is  getest in openbare werken en in woningen, en garandeert de waterdichtheid en het eenvoudige onderhoud van het beton ciré.  Een natuurlijke keuze voor badkamers vanwege de technische kwaliteiten (finesse, voeg vrij, weerstand en sterkte van de vernissen) maar misschien vooral vanwege de warmte en de zachte, verfijnd textuur.

Waterbestendige Wanden

Waterbestendigheid begint met een voorlopige waterdichtheid van het oppervlak. Dit is een taak die de loodgieter moet uitvoeren met specialistische materialen en producten, zoals flexibele vloeibare materialen. Waterdichte panelen zoals die vervaardigd door WEDI kunnen ook worden gebruikt. Bij oud tegel kan Modernbeton EPXC epoxycementprimer worden gebruikt om hechting te creëren en de wand waterpas te maken, en een eerste oppervlak te creëren.

De toepassing van de Beton Ciré finish wordt pas uitgevoerd als deze voorbereiding is voltooid. Drie lagen van Modernbeton hoge sterkte vernis in mat, satijn of glans sluiten de poriën op het oppervlak van het beton ciré en zorgt voor een prachtige uitstraling. 

Applicaties Modernbeton

Verschillende Afwerkingen

Wil jij ook een uniek design van Modernbeton?

Vraag dan vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan!

error: Content is protected !!